Tvättmaskiner som kräver lite vatten – finns de?

tvättmaskin vatten

Idag hävdar många, om inte de flesta tvättutrustningstillverkare titeln ”vatteneffektiva” för åtminstone en del av sina maskiner, och frågar frågan: Har denna fras någon verklig betydelse vid tvätt och industrin på denna punkt?

Fler och fler företag försöker bevisa sin gröna trovärdighet, men även de mest ”vatteneffektiva” traditionella kommersiella maskinerna använder fortfarande 2,5 eller mer liter (9,5 liter) vatten per kilo tvätt. Den enkla sanningen är att när en maskin är beroende av vatten att rengöra, är det bara så långt du kan gå mot riktigt bevarande.

För att skjuta förbi denna platå, snarare än att titta på maskiner som bara använder vatten effektivt, bör vi titta på maskiner som använder mindre vatten, period.

Tvättmaskiner

Så hur ser en tvättmaskin utan flera gallon vatten i varje last även ut?

I en tvättmaskin med lågvatten måste det mesta av vattnet bytas ut av ett annat medium som kan tjäna samma syfte att transportera smuts och jord bort från tygerna. I detta fall är detta medium revolutionerande XOrb-teknik. XOrbs fäller faktiskt omedelbara jordar och färgämnen i sin struktur när de introduceras i en fuktig miljö.

Tänk på det som en svamp, gnugga försiktigt tvätten och sedan absorbera smutsen som släpps ut och bär den bort – istället för att behöva vatten skölja bort det.

Funkar det?

I det här fallet, ja! Det är verkligen så enkelt.

Liksom alla tekniker har lågvattenmaskiner tagit tid att ta på, men hotell och kommersiella tvättmaskiner använder dem verkligen otroliga resultat i både vatten och energibesparingar, samtidigt som de upprätthåller renhetsgraden som kunderna förväntar sig och förlänger linjelivslängden.