Kombinerad tvättmaskin med torktumlare

Funderar du på att skaffa en kombinerad tvättmaskin med torktumlare? Det handlar alltså om en enda maskin som kan utföra både tvätt och tork i ett och samma utrymme, istället för att du ska ha två separata maskiner som utför tvätt respektive torkning. Det är därför många som väljer en kombitvättmaskin, antingen på grund av ekonomiska skäl eller för att spara på utrymmet. Det finns många fördelar, men det är ändå en avvägning som behöver göras när du ska skaffa nya maskiner – så läs vidare nedan för att få en bra genomgång av hur de två alternativen står sig mot varandra.

Varför en tvättmaskin med inbyggd torktumlare?

Det finns flera fördelar med såväl separata maskiner som en tvättmaskin med inbyggd torktumlare, och båda är bra lösningar – men det finns flera aspekter att ta med i beräkningen, som därför kanske kan påverka dig i den ena eller andra riktningen när du ska fatta ett beslut. Ett av de stora argumenten för tvättmaskin och torktumlare i ett är att det går att spara utrymme med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, och du kan läsa om såväl detta som andra argument nedan:

Spara utrymme

Med en kombinerad tvättmaskin med torktumlare kan du spara mycket utrymme, vilket ofta är attraktivt om du till exempel bor i en liten lägenhet eller av annan anledning måste göra det mesta av det utrymme som du har tillgång till. Det går så klart också att stapla tvättmaskin och torktumlare på varandra, men du går då miste om utrymme på höjden. Om du vill montera torktumlaren på tvättmaskinen kan du hitta universal monteringssats - torktumlare på tvättmaskin, från tvättstuga.se, expert på tvättlösningar, tvättmaskiner och torktumlare för både privata hushåll och fastighetsföreningar.

Spara tid

Något som inte ska förringas är att du med en kombinerad tvättmaskin med torktumlare kan spara en hel del tid, då den i ett enda program kan både tvätta och torka. Med andra ord behöver du inte vara tillgänglig när tvättningen är färdig så att du kan flytta tvätten till torktumlaren eller hänga upp den på tork, och kan därför utan problem sätta igång en tvätt när du ska iväg eller under natten.

Spara pengar

Tvättmaskiner och torktumlare är stora maskiner, och beroende på hur din ekonomi ser ut kan det därför vara en bra idé att välja en kombinerad tvättmaskin och torktumlare istället för två separata maskiner, då den kombinerade är billigare än de två tillsammans. Även för dig som utan problem har råd med båda innebär det mer pengar som du kan lägga på annat, så jämför priser innan du fattar ett beslut.

Lång tvätt- och torkningsprocess

Något som du måste tänka på är att en kombinerad tvätt och torkning tar längre tid att bli färdig än bara en tvätt i en separat tvättmaskin – vilket ju kan kännas självklart, men som till exempel kan innebära att du när du har mycket tvätt inte kan köra tvättlass nummer 2 medan nummer 1 torkar, som ju vore möjligt med separata maskiner.

Vattenförbrukningen

Något som kanske inte är självklart för den ej insatte är att en kombinerad tvättmaskin ofta drar mer vatten än vad separata maskiner gör. Anledningen till detta är att kondensorn i maskinen normalt sett använder sig av vatten för att kyla fukten vid torkningen. Detta går dock att kringgå genom att använda en kombinerad tvättmaskin som kyler med en värmepump, och som därför inte behöver lika mycket vatten.