miele_logo_2019
miele

Miele WDB020

Energiklass: A+++
Centrifugering: 1400 varv/min
Tvättkapacitet: 7 kg

Rena tvättmedelsfack utan rester
Energisnålare med smart teknik
Ljudnivå (tvätt): 50 dB(A)
Ljudnivå (centrifugering): 74 dB(A)
Snabbaste program: 20 minuter
Årlig energiförbrukning: 175 kWh/år
Årlig vattenförbrukning: 10340 liter
Rekommenderat pris: 8990:-
Se bästa pris

Sveriges populäraste tvättmaskin

Miele WDB020 är en otroligt lättanvänd tvättmaskin som vunnit Bäst i Test enligt Konsumentrapporten 2019. Om man tar hänsyn till det otroligt attraktiva priset så tycker även vi att det är marknadens bästa tvättmaskin alla kategorier. Vid våra tester har WDB020 tvättat otroligt rent vid varje tvätt – även fått bort de svåraste fläckarna. Att tvättmaskinen är miljövänlig gör ju inte saken sämre. Den har låg vattenförbrukning jämfört med många andra tvättmaskiner som har 7kg trumma och tvättar väldigt tyst. När vi provar centrifugeringen låter den desto mer, men fortfarande till en volym som vi tycker är godkänd. Appropå trumman på 7kg så är den i minsta laget, om man ska tvätta till en familj på fyra personer, men funkar absolut. Miele är kända för deras premiumprodukter, och WDB020 är inget undantag, den har många av funktionerna hos Mieles dyraste modeller men till ett mycket attraktivt pris.

 

Hur är det att använda Miele WDB020?

Det är tydligt att Miele har satsat mycket på byggkvalité. Maskinen väger nästan 100kg och man märker direkt att plast och knappar är av högsta kvalité. Miele har med denna tvättmaskin tagit deras kända byggkvalité även till deras billigare maskiner vilket vi tycker är fantastiskt.

Behållaren för tvättmedel kräver ett ordentligt ryck för att få ut och känns av hög kvalité – vilket man även kan säga om dörren till tvättmaskinen. Man får känslan att tvättmaskinen kommer hålla i flera år.

Även om displayen på WDB020 ser avancerad ut, frukta ej! Det är en svart panel som svarar snabbt när du trycker med fingret på vald knapp. När vi tryckt ditt val så lyser det upp riktigt snyggt. Eftersom tvättmaskinen anpassar tvättningen efter hur pass mycket tvätt det är i trumman, så kan den faktiska längden på tvättprogrammet bli betydligt kortare än vad som anges innan start. Det är som sagt väldigt enkelt att komma igång – välj ett program, justera sedan om du vill ändra temperatur eller centrifugeringshastighet. Sen är det bara att köra igång!

 

Hur mycket låter Miele WDB020?

Mieles tvättmaskiner lever nästan alltid upp till deras höga krav när det gäller ljud, och WDB020 är inget undantag. De hävdar själva att den ska låta maximalt 50db. När vi tog fram mätinstrumenten och undersökte låg den konstant mellan 45 och 48db. Dock när vi undersökte ljudet under själva centrifugeringen klarade den inte att hålla sig under 74db, utan var flera gånger över 80db. Detta är fortfarande klart godkänt för en så pass effektiv tvättmaskin.

 

miele wdb020

Använd ett tidsschema

Tack vara Mieles tidsschema kan du planera din dag så tvättningen inte ställer till det för dig. Miele WDB020 har ett fantastiskt tidsschema som är extra passande om du har nattaxa för elen, eller om du önskar ha tvätten helt klar när du stiger upp på morgonen eller kommer hem från din arbetsplats. Upp till 24 timmar i förväg kan du ställa in en programstart! 

Enkel installation

Tvättmaskinen levereras med Mieles instruktionsanvisningar för smidig och enkel installation. Hos de flesta återförsäljarna kan man dessutom få hjälp med installation för ett fast pris. De brukar dessutom bära in tvättmaskinen hela vägen in i badrummet för en relativt låg kostnad!

Tvätta smartare

Alla Mieles tvättmaskiner har en intelligent mängdautomatik vilket vi tycker fungerar bäst av alla märken vi testat. Den undersöker den nuvarande tvättmängden och anpassar mängden vatten och el som behövs för en optimal tvätt och miljövänlig sköljning.

Miljövänlig tvättmaskin

Mieles mest populära tvättmaskin är dessutom en av de absolut mest miljövänliga på marknaden med energiklass A+++. De använder endast så pass mycket vatten som den aktuella tvättningen kräver. Hade det funnits ett bättre energibetyg hade Miele fått det med WDB020 – den tvättar nämligen 20% bättre än vad som krävs för att få A+++. 

Tillbaka till startsidan >

 

Vad tycker de som köpt maskinen?

Vi har besökt butikerna för att prata med experterna om de olika modellerna. Vi har har samlat betyg från de olika handlarna och gjort en sammanställning så du enkelt ska få en överblick och göra ett bra beslut. Här nedan följer ett urval av betygen. Skriv gärna ditt egna betyg längst ner på den här sidan om du har erfarenhet kring just den här modellen. Vi går igenom alla betyg innan vi publicerar. 

Supermaskin

Bästa köp på mycket länge. Maskinen går nu varje dag 🙂

Bra tvättmaskin

Vi har haft den i några månader nu och är mycket nöjda. Tyst, och spelar en liten melodisnutt när tvätten är färdig. Kul. Tvättar dessutom väldigt rent. Vibrerar i stort sett ingenting. Klockrent köp.

Tvättmaskin med mycket gott tvättresultat.

Vi köpte denna maskin för någon månad sedan och är mycket nöjda hittills.

Super vaskemaskine

Super vaskemaskine til en rigtig god pris. Den har mange gode programmer, og når man trykker på ”kort”, så bliver de lange programmer kortere og det korte 20 min. program længere – smart. Meget støjsvag. En virkelig god vaskemaskine – Miele er bare en tand bedre.

Superbra! Mycket nöjd!

Inhandlade både tvättmaskin och torktumlare för två veckor sedan och är mycket nöjd! Snygga och funkar bra för sitt ändamål. 7 kg tvätt är mycket men den fixar det. Kan rekommendera varmt!

Bra program, dålig balans vid centrifugering

Frågade specifikt om balans vid centrifugering och utlovades att det skulle vara perfekt. Så är det INTE, obalans och maskinen ”vandrar” vid centrifugering.

Fantastisk maskin

Känns som en kvalitetsmaskin. 90 kg tung! Bärhjälp och säckkärra eller liknande rekommenderas, speciellt om ni ska kånka i trappor. Jag får känslan av att skillnaden mellan denna och andra Miele-maskiner verkar va liten. Det är samma maskin som 030-modellen men den har bara panelen något vinklad.

Betygsätt Miele WDB020!

Tillbaka till startsidan