Hur länge tvättar en tvättmaskin

Om du just har köpt en ny tvättmaskin, eller du har sett våra tvättmaskinrecensioner , har du märkt de verkar tvätta längre och längre. Vi har märkt det också – tvätttiderna blir längre och längre men orsakerna är rimliga ibland – det är för att spara på energi och vatten , samtidigt som du får dina kläder torra och rena.

Idag tvättar tvättmaskinen dina kläder genom att förlita sig mer på tvättmedlets kemiska verkan än mekaniska åtgärder på själva maskinen. Detta kan vara bra för din plånbok och miljö, men det kommer att innebära en förändring i tvättvanor för att rymma den längre cykeltiden.

Du kan dra nytta av off-peak eller el-prissättning vid tidig användning om du har rätt elmätare ( smarta mätare ). Tvättning över natten kan kosta mindre, särskilt om du tvättar i varmt eller varmt vatten. För att få ut mesta möjliga av de längre ”normala” programmen behöver du helst en fördröjnings startfunktion för att starta programmet vid högtider och / eller ett sköljhållningsalternativ för att förhindra att krökningen eller färgen löper tills kläderna hänger på torr.

Intressant, minsta cykeltiden på en frontlastare har faktiskt sjunkit – från 87 minuter för ett decennium sedan till 49 minuter idag. Tänk på att dessa siffror är baserade på mindre belastningar. Om du lägger en full belastning i vissa frontlastare, dubbelar den och ibland tredubblar antalet (6 timmar för full belastning!). Lyckligtvis fyller inte många människor sina tvättmaskiner till kapacitet, men många tror att de gör det.

Vissa tillverkare lyssnar på konsumenter och gör samordnade ansträngningar för att hålla de mest använda programtiderna så korta som möjligt, samtidigt som de erbjuder intensiva tvättalternativ för dem som vill ha det. Å andra sidan ökar vissa tillverkare de mest använda programlängderna och, trots att de erbjuder snabba tvättprogram, rekommenderas de vanligtvis inte för full belastning. Med ökningen av tvättmaskinens kapacitet , misstänker vi också att vissa tillverkare ökar programtiden för att hantera belastningen på en full belastning – 18 kg kan orsaka ganska mycket värme i en maskin, så de måste nog sluta och börja svalna från de maximala belastningarna.

Har du hela dagen?

I en av våra tvättmaskiner testade en bricka i tre timmar och 10 minuter ! Det var definitivt inte en modell för dem som gör all sin tvätt på en morgon. Det använde också mycket energi jämfört med andra maskiner, så det låga köpeskillingen kan ha fångat några människor ute, för det skulle säkert kosta mycket att springa! En orsak till att den använde mycket energi är att även om det var kallt, det fortfarande värmde vattnet till 30 ° C i 25 minuter under sin första sköljcykel – och även om det hade en ”snabb” tvättcykel var det bara rekommenderas för användning med en halv belastning.

Om cykeltiden inte är ett problem för dig eller om du gillar att tvätta i högtider, bör de alltmer långa programmen inte vara för mycket av en oro – men om du är en av dem som gillar att göra saker i ett sittande, det kan vara värt att titta på en topplastad tvättmaskineller snabbkompressor. Kolla in vår köpguide för tvättmaskinen  för mer information om vad du ska leta efter.